něco jiného, jednou bere stery z rukou kuchařkám nebo těm, kteří pracují přímo u dětí, jindy se dívá na potraviny ve skladu, zda kuchařky měří teplotu jídla při výdeji, apod. Dále musí sledovat, zda mají suroviny od českého dodavatele a kontrolovat záruční lhůty potravin, což je podle respondentky I místo, kde se nejsnadněji udělá chyba, že se přehlédne datum. Celkově kuchyň a stravování a jesle Vokovice hygienické nároky na ně představují kapitolu samu pro sebe. Kuchyň provozují pouze ve dvou veřejných jeslích. Jinak se stravování řeší dovážením obědů. Respondentky, které vedou také kuchyň, zmiňovaly například to, že v poslední době byli nuceni dělat stavební úpravy pro to, aby měli zvlášť místnost na krájení masa a na rozbíjení vajec a podobně zvlášť na tyto suroviny museli nakoupit ledničky. Vokovicemi dětským jeslím Respondentka ze soukromého sektoru hodnotí nároky na kuchyň následovně jo ty jsou tak vychytané, že se ta kuchyň v podstatě nedá zřídit a Červený vrch všichni jedou teď na prozatímní provoz, tak asi školek tady v okolí nemají zvlášť ty sekce pro maso a já nevím pro co všechno, takže to Petřiny v podstatě nejde splnit. Soukromí poskytovatelé se s legislativními nároky na hygienu a provoz potýkají především v začátcích při zřizování zařízení. To absolvovala dvě sledovaná zařízení přibližně před roky, jedno před a další před lety. Vyřídit kolaudaci takového zařízení vyžaduje řadu jednání na úřadech a také přizpůsobení se hygienickým a prostorovým požadavkům. Opět respondentky
považují pravidla za oprávněná, ale chybí jim v této oblasti určitá systémovost, přehlednost. Daná pravidla také podkopává to, že se neustále mění no nejhorší, že ony se neustále mění, takže když vám něco řeknou, už když to chystáte, tak už to v průběhu realizace